Ministerul Sanatatii si Fundatia Romana a Inimii lanseaza campania “Saptamana inimii”

Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, al  Forumului National de Preventie, Athletic CardioClub si Rotary District, vor organiza intre 28 septembrie si 5 octombrie 2014 o campanie care doreste sa atraga atentia asupra pericolului reprezentat de bolile cardiovasculare, cauza numarul 1 de mortalitate in lume.

Cu ocazia lansarii acestei campanii, prof. dr. Dragos Vinereanu a declarat ca pe langa programele demarate in trecut de Ministerul Sanatatii (programul de tratament interventional al infarctului micardic acut, programul de preventie secundara a mortii subite, etc.), cu rezultate foarte bune pana in prezent (13 centre dedicate cardiologiei, peste 6000 de pacienti tratati pe an si scaderea mortalitatii intraspitalicesti la 4% fata de 13,5% in 2009), este nevoie si de un program sistematizat care sa includa o evaluare in masa a riscului cardiovascular cu consemnarea rezultatelor intr-o baza de date comuna, o faza educationala si una interventionala.

La fiecare 9 minute un roman este diagnosticat cu sindrom coronarian acut, 1 din 3 romani are hipertensiune, iar la fiecare 30 de minute o persoana face infarct miocardic. In acest context, este nevoie de actiuni care sa informeze si sa educe populatia in domeniul preventiei bolilor cardiovasculare. La Saptamana Inimii, care va include Promenada Inimilor, Crosul Inimii tale, Pedaleaza pentru inima ta, Cross ROACC, dar si alte actiuni,  sunt asteptati peste 100 000 de participanti.

 

Text: Bianca Badescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.