Alaptare artificiala

Alaptarea sugarului cu biberonul, folosind un lapte dietetic special, adaptat varstei, nou-nascut sau sugar, conformandu-se prescriptiilor pediatrului. Numarul de biberoane este fixat in functie de greutatea initiala a copilului. Compozitia diferitelor tipuri de lapte artificial se apropie de cea a laptelui de mama. Laptele pentru prima varsta este inlocuit la capatul a 6 luni prin laptele pentru varsta a doua, mai bogat in calciu si fier. Tipurile de lapte pasteurizat sau sterilizat nu trebuie sa fie avute in vedere inaintea varstei de 1 an.

Igiena a materialului – Un set de biberoane si tetine permite sa se aiba intotdeauna la indemana un biberon gata sa fie incalzit. Pregatirea trebuie sa respecte reguli stricte de igiena. Exista doua metode: sterilizarea la cald si sterilizarea la rece. Pentru sterilizarea la cald se lasa biberoanele si tetinele in apa adusa la fierbere 15 pana la 20 minute sau intr-o oala sub presiune (sau un sterilizator) timp de 5 pana la 10 minute. Biberoanele pentru ziua respectiva pot fi preparate simultan, apoi puse in frigider. Pentru sterilizarea la rece, biberoanele si tetinele sunt cufundate intr-o solutie antiseptica timp de aproximativ 30 minute. Foarte simpla, aceasta metoda necesita o clatire prelungita a biberoanelor si tetinelor inainte de utilizare. Oricare ar fi metoda aleasa, fiecare biberon este reincalzit inainte de folosire fie la bain-marie, fie intr-un incalzitor de biberoane.

Supraveghere – Este usoara deoarece cantitatea de lapte primita de copil este cunoscuta de parinti. Totusi, greutatea copilului trebuie supravegheata, ca si scaunele, deoarece riscurile de diaree sunt mult mai mari, mai ales vara.

Incidente – Incidentele sunt consecinta, in principal, a unei pregatiri defectuoase a biberoanelor sau unui lapte prost adaptat: diaree, eritem, stagnare a greutatii, rarire a numarului de urinari , proasta digestie etc. Pe termen lung, unele proteine continute in laptele de vaca (in particular i3-lactoglobulina si cazeina, care nu exista in laptele de mama) pot produce la copil reactii alergice.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.