Artrita septica

Artritele septice sau artritele infectioase sunt provocate de un germene care a patruns in articulatie fie pe cale sangvina de la un focar infectios situat la distanta, fie accidental, cu ajutorul unei rani deschise, chiar a unei infiltratii. Acestea sunt aproape intotdeauna monoartrite umflata, calda, uneori rosie, articulatia atinsa devine repede dureroasa astfel incat face imposibila orice miscare bolnavul are febra, insotita de frisoane.
Cand se suspecteaza o artrita septica la un subiect, acesta trebuie sa fie izolat, iar germenele in cauza sa fie identificat cat mai repede posibil. Aceasta identificare va fi facuta prin hemocultura daca germenele a putut fi transmis pe cale sangvina, prin prelevare ginecologica, urinara, din gatlej sau din orice eventual focar infectios (dentar, sinuzal, cutanat etc.) si/sau prin punctie a articulatiei pentru a studia lichidul sinovial si a-l pune in cultura.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.