Bloc enzimatic suprarenalian

Anomalia sau absenta functionarii, de origine ereditara, a unei enzime a glandei corticosuprarenale. In formele sub care se manifesta chiar imediat dupa nastere, boala se traduce printr-o deshidratare acuta daca exista pierdere de saruri. Cresterea este incetinita. In alte cazuri, se observa o hipertensiune arteriala. In sfarsit, la fetite, excesul de androgeni poate antrena un pseudohermafrodism (virilizare cu masculinizarea organelor genitale externe). In formele cu manifestare tardiva (la pubertate, de exemplu) pot fi constatate: un avans statural, o pubertate precoce sau o sterilitate la adult.

Diagnostic si tratament – Diagnosticul se bazeaza pe cresterea nivelului sangvin al precursorilor hormonali ai cortizolului.
Tratamentul consta in inlocuirea secretiilor absente prin medicamente a caror prescriere se face pentru toata viata. Un tratament adaptat si precoce permite prevenirea unui defect de nestere (talie mica) la copil sau semnele de virilism la fetita.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.