Genu recurvatum

Deformatie a genunchiului caracterizata prin posibilitatea de a intinde exagerat in fata gamba, fata de coapsa, formand un unghi deschis in fata. Se deosebesc trei tipuri principale de genu recurvatum.
– Genu recurvatum familial, foarte frecvent, se observa de la primii pasi ai unui copil. Benign, el este datorat unei hiperlaxitati a articulatiei si dispare, in general, la varsta adulta fara vreun tratament anume. Cateva exercitii musculare simple, ca mersul in varfurile picioarelor, sunt recomandate. Se intampla totusi ca deformatia sa persiste si la varsta adulta si sa se afle la originea unei artroze a genunchiului.
– Genu recurvatum congenital, mai rar si mai grav, este intotdeauna asociat unei artrogripoze (luxatie congenitala a genunchiului prin malformarea complexa a articulatiei). Acesta necesita de cele mai multe ori un tratament chirurgical.
– Genu recurvatum dobandit este consecinta unei fracturi a partii inferioare a femurului sau a partii superioare a tibiei, consolidata intr-o pozitie proasta, sau consecinta deficitelor musculare in urma unei paralizii care permit genunchiului o mobilitate anormala.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.