Microchirurgie

Chirurgie realizata cu ajutorul unui microscop binocular care permite sa se mareasca pana la 40 de ori vederea campului operator.

Indicatii
– Microchirurgia permite sa se efectueze interventii imposibile in chirurgia clasica, la scara de zecime de milimetru sau chiar mai jos.
– In chirurgia venoasa, ea permite reparatia unui nerv prin sutura sau grefa si operatii delicate de neuroliza (eliberare a nervilor comprimati de catre un tesut sclerozat, ca in sindromul canalului carpian)
– In ginecologie, ea este utilizata in tratamentul sterilitatii (chirurgia trompelor si ovarelor).
– In oftalmologie, ea a cunoscut o dezvoltare foarte importanta odata cu operatiile de cataracta (inlocuirea cristalinului cu implanturi) si pe retina.
– In otorinolaringologie, microchirurgia este utilizata, in principal, pe urechea medie pentru a-i reconstitui un lant de oscioare sau pentru a indeparta tumorile, dar pastrand nervii.
– In traumatologie, ea permite reimplantarea membrelor si degetelor sectionate.

Tehnica – In cursul interventiei, chirurgul nu-si priveste direct mainile, ei examineaza campul operator printr-un sistem optic maritor, chiar si prin intermediul unui ecran.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.