Miocardita

Reprezinta inflamatia miocardului (muschiul cardiac). Miocardita este una dintre cauzele de moarte subita la subiectii tineri in cursul unui efort violent.
Cauze – Miocardita poate fi consecinta unor boli ca bolile infectioase bacteriene, precum difteria, afectiunile cauzate de streptococi, febra tifoida, psitacoza (boala transmisa de psitacide ca papagalii si perusii), (tifos), boreliozele (boala lui Lyme), infectiile cu micoplasma, ricketsiozele. Bolile virale sunt des evocate (gripa, oreion etc.), mai rar demonstrat, dar virusul SIDA poate fi responsabil de o miocardita.
Simptome – Inflamatia poate da uneori febra. Ritmul inimii poate fi neregulat, cu extrasistole (reprezinta contractiile premature). Subiectul poate, de asemenea, sa resimta o jena respiratorie si poate prezenta semne de insuficienta cardiaca.
Evolutie – De cele mai multe ori, evolutia se indreapta de la sine spre vindecare, dar unele forme pot fi grave si pot lasa sechele.
Tratament – In primul rand este cel al afectiunii in cauza si consta in administrarea de corticosteroizi.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.