Retroreglare

Tehnica datorita careia un subiect ia cunostinta de modalitatile de functionare ale uneia sau mai multor functii ale corpului sau isi invata sa le stapaneasca.
Un retrocontrol permite sa se actioneze constient asupra functiilor inconstiente ca: frecventa batailor inimii (marcata prin puls) sau tensiunea arteriala.

Indicatii – Tehnica retrocontrolului este utilizata in tratamentul bolilor legate de stres, ca unele forme de hipertensiune arteriala, de exemplu.

Tehnica – Stapanirea retrocontrolului se obtine multumita unei aparaturi care inregistreaza si transcrie (pe un ecran, de exemplu) functiile care trebuie controlate si modificate: tensiunea arteriala, pulsul, tonusul muscular, undele cerebrale etc. La folosire, subiectul asociaza senzatiile cu indicatiile primite, ceea ce ii permite, putin cate putin, sa-si cunoasca si sa-si stapaneasca functiile de controlat. La sfarsitul instruirii, subiectul va putea actiona asupra acestor functii fara ajutorul aparaturii.
Sinonime: retroactiune, retrocontrol.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.