Reumatism

Orice afeetiune dureroasa, acuta sau de cele mai multe ori – cronica, care stanjeneste buna functionare a aparatului locomotor.

Diferite tipuri de reumatism – In exprimarea curenta, dar si in limbajul medical, acest termen acopera boli foarte diverse. Reumatismele pot fi impartite in 6 grupe principale:
– Reumatismele infectioase sunt cauzate de prezenta unui germene in articulatie: artrita gonococica sau artrita tuberculoasa, de exemplu.
– Reumatismele inflamatorii se observa, in general, in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida, spondilartropatia, artrita psoriazica, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomeilica, sindromullui Schonlein-Henoch, angeitele.
– Reumatismele microcristaline sunt cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane: guta, condrocalcinoza articulara, boala calcificarilor tendinoase.
– Reumatismele degenerative sunt provocate fie de degenerescenta si uzura unei articulatii (artroza membrelor), fie a unor cauze mecanice (de exemplu un efort exagerat pentru a ridica o greutate, in caz de hernie discala), fie unei combinatii a acestor factori (sindromul de ingustare a canalului carpian).
– Atingerile inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele si periartritele.
– Afectiunile hematologice sau tumorale care se exprima prin dureri ale aparatului locomotor sunt reprezentate, in principal, prin mielomul multiplu si prin metastazele canceroase osoase.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.