Sofrologie

Metoda bazata pe hipnoza si pe relaxare, utilizata in terapeutica si pentru pregatirea nasterii.
Sofrologia este actualmente o sinteza intre hipnoza, relaxare si imagerie mintala; ea comporta in plus anumite aspecte provenite din psihanaliza. Medicii care o practica o recomanda indeosebi in dentistica si in mica chirurgie, unde se substituie anestezicelor. In obstetrica, ea permite pacientei sa abordeze nasterea intr-o stare de concentrare maxima a fortelor mintale si psihice. Alte indicatii terapeutice sunt angoasa, unele cazuri de depresie si de obsesie, bolile psihosomatice, tulburarile sexuale, toxicomaniile.
Desfasurare – Practicarea sofrologiei este propusa in sedinte individuale sau colective, animate de un medic sau de o moasa. In cadrul pregatirii nasterii, este de dorit ca femeia gravida sa inceapa deprinderea metodei din a 5-a luna de sarcina. Sedintele debuteaza printr-o relaxare musculara care permite sa se atinga o stare modificata de constienta. Terapeutul poate folosi formula incantatorie, ritmul, muzica. Apoi intervin sugestiile: imagini pozitive, amintiri placute, proiectii in viitor, intoarcerea la starea de constienta obisnuita inchide sedinta. Fiecare dintre participanti poate aduce o caseta cu exercitii de practicat in fiecare zi, precum si o inregistrare muzicala.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.