Streptococie supurativa

Este o infectie cu streptococ ce antreneaza formarea de puroi, fiind contractat de cele mai multe ori pe cale aeriana.
Diferite tipuri de streptococia supurativa – Mecanismul acestei infectii este fie multiplicarea germenelui, fie o toxiinfectie (infectie printr-o toxina secretata de catre bacterie).
– Infectiile supurative cu streptococ, frecvente la copil, ating indeosebi caile aeriene superioare (angina, sinuzita, adenita) si urechile (otita). O atingere cutanata (impetigo, erizipel, celulita – inflamatie a tesutului subcutanat) este, de asemenea, posibila. Septicemia cu streptococ (diseminarea germenelui prin circulatia sangvina), rara, porneste de cele mai multe ori de la un focar infectios initial urinar sau digestiv
– Toxiinfectiile cu streptococ sunt reprezentate prin scarlatina: germenele este localizat in gatlej si provoaca o angina, dar toxina difuzeaza in tot organismul si declanseaza alte semne ale afectiunii (eruptie cutanata, indeosebi).

Tratament – Tratamentul consta in administrarea de antibiotice din grupa penicilinelor. Astfel de infectii pot recidiva: anginele streptococice cu repetitie nu sunt rare la copil.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.