Supraantrenament

Exces de exercitii fizice, legat adesea de pregatirea unei competitii sportive.

Simptome si semne – Un supraantrenament se manifesta printr-o oboseala si o scadere a performantelor, insotite de alte tulburari: insomnie, pierdere a apetitului, iritabilitate, stare depresiva.

Diagnostic si tratament – Uneori este dificil sa se faca distinctia intre oboseala legata de antrenament si cea care anunta instalarea unui supraantrenament. Diagnosticul se pune, in principal, pe baza interogatoriului luat sportivului si a evidentierii unei schimbari a comportamentului si a unei scaderi a performantelor. Examene biologice pot fi utile pentru a orienta diagnosticul si pot ajuta urmarirea evolutiei. Astfel, o dozare facuta plecand de la o proba de sange poate releva un deficit in saruri minerale (magneziu, calciu) si o scadere a nivelului de hormoni (testosteron, de exemplu), caracteristice unui supraantrenament. Interpretarea rezultatelor nu se face in mod absolut, ci in functie de dozarile realizate pe aceeasi persoana in perioada de forma buna. Tratamentul consta intr-o diminuare sau intr-o oprire temporara a antrenamentului.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.