Traheita

Inflamatie acuta sau cronica a mucoasei care tapeteaza interiorul traheei.

Cauze – O traheita este, in general, de origine infectioasa (bacteriana sau virala), uneori iritativa (provocata, de exemplu, de inhalarea de substante toxice – produse clorate mai ales). Forma cea mai curent intalnita este traheita acuta virala, care se raspandeste prin epidemii de primavara si de toamna si care se vindeca spontan in cateva zile. O traheita este de cele mai multe ori asociata cu o rinafaringita, cu o laringita sau cu a bronsita (inflamatie, respectiva rinofaringelui, a laringelui sau a bronhiilor; in acest ultim caz se vorbeste de traheobronsita).

Simptome si semne – O traheita se manifesta prin chinte de tuse persistente, care provoaca o durere toracica. In primul timp, aceasta tuse este uscata, apoi, in cel de al doilea timp, este insotita de expectoratie in caz de extindere a inflamatiei la bronhii.

Tratament – Inainte de toate, tratamentul este cel al simptomelor traheitei (medicamente antitusive); antibioticele nu sunt prescrise decat in caz de infectie bacteriana.

 

Cuvinte-cheie:

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate