Alprostadil

Medicamente/dispozitive medicale

  • VITAROS (Recordati Ltd, Irlanda). Cremă 2 mg/g; 3 mg/g.

Indicații

Insuficienţă (disfuncţie) erectilă de etiologie neurogenă, vasculară, psihogenă, mixtă. Adjuvant în teste diagnostice ale insuficienţei erecţiei.

Doze și mod de administrare

Se aplică la nivelul glandului. Efectul apare în decurs de 5-30 de minute după administrare. Durata este de aproximativ 1 – 2 ore. Frecvenţa maximă de utilizare este de 2-3 ori pe săptămână, maxim o dată/24 ore.

Reacții adverse

Durere peniană uşoară sau moderată, balanită, parestezie, hematom, echimoză la locul injectării, erecţie prelungită (4–6 ore), priapism (peste 6 ore), durere testiculară, tulburări de micţiune, durere pelviană, hipotensiune arterială, erupţii cutanate, greaţă.

Contraindicații

Hipotensiune arterială ortostatică, infarct miocardic şi sincopă. Afecţiuni care pot predispune pacienţii la priapism (ex., anemia cu celule în seceră , trombocitemia, policitemia, mielomul multiplu ori leucemia). Deformaţii anatomice ale penisului, implant penian, bolnavi la care activitatea sexuală este contraindicată. Predispoziţie pentru tromboze venoase.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate