Iscador p, solutie injectie

Prezentare:

Concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml; ct. x 1 fl. x 2 sau 5 ml

Indicatii:

Tratamentul cancerului colorectal avansat in combinatie cu 5-luorouracil (5-FU) si acid folinic, la pacientii care nu au mai fost tratati cu chimioterapie in cancer avansat; in monoterapie, la pacientii tratati anterior cu chimioterapie care au inclus 5-FU, irinotecan; in combinatie cu cisplatin, este indicat in tratamentul carcinomului de col uterin cu celule scuamoase, avansat, la pacienti care nu au fost tratati cu chimioterapie.

Doze:

40 mg/zi seara, in cicluri de 30 zile.

Contraindicatii:

Pacienti cu boli cronice intestinale inflamatorii sau ocluzie intestinala. Hipersensibilitate la produs. Sarcina si alaptare. La pacientii cu Bd > 3 ori mai mare decat limita maxima normala. Pacienti cu insuficienta medulara severa. Pacienti cu status de performanta OMS > 2.

Atentionari:

Va fi adm. numai sub supravegherea unui oncolog calificat. Datorita naturii si frecventei efectelor secundare, in urmatoarele cazuri se va administra numai dupa o atenta evaluare a raportului beneficii/risc: la pacientii cu factori de risc, in special cu status de performanta OMS = 2; in cazurile rare in care se presupune ca pacientul nu va urma recomandarile privind controlul efectelor secundare. Se recomanda ca aceste cazuri sa fie strict supravegheate, in spital. Diareea tardiva; monitorizarea formulei sanguine complete; prudenta in afectiuni hepatice, renale sau cardiace; pacientii cu astm; varstnici. Hipersensibilitate la produs. Prudenta in asocierea cu suxametoniu. Sarcina si alaptare. Soferi.

Reactii adverse:

Diaree, greata si varsaturi; rar obstructie intestinala, ileus sau hemoragie intestinala; anorexie, dureri abdominale, mucozita; neutropenie, anemie, trombocitopenie; reactii la locul perfuzarii; alopecie; reactii cutanate, reactii alergice usoare si reactii anafilactoide; crampe si parestezii, cresterea tranzitorie a

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.