Tiapridal, comprimate

Prezentare:

Comprimate 100 mg; cutie 2 blist. 10 comprimate

Indicatii:

Stare de agitatie si de agresivitate, mai ales la subiectul etilic. Dureri intense si rebele. Miocari anormale de tip coreic.

Doze:

Adulti: Stari de agitatie si agresivitate: 200-300 mg/zi, int. timp de 2 luni. Delir si predelir: 400-1200 mg/zi inj intramuscular sau intravenos miscari anormale: 300-800 mg/ zi, int. in diskineziile provocate de levodopa: 75-150 mg/zi. Dureri intense si rebele: 200-400 mg/zi, int. sau Injectabil Copii peste 7 ani: 100-150 mg/zi.

Contraindicatii:

Feocromocitom.

Atentionari:

Daca apare sindrom neuroleptic malign se intrerupe trat.; prudenta la epileptici, varstnici, cardiaci, insuficienta renala, parkinsonieni; interactiuni medicamentoase cu alcool, levodopa, antihipertensive, antidepresive, opioide, antihistaminice H1, barbiturice, benzodiazepine, clonidina, IEC; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Sindrom neuroleptic malign: sedare sau somnolenta, diskinezii precoce, sindrom extrapiramidal, diskinezii tardive, hipertensiune arteriala ortostatica, impotenta, frigiditate, amenoree, ginecomastie, hiperprolactinemie, crestere in greutate.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.