RETINOFORT – Pentru tineretea vaselor tale

          In ultimele decenii, stresul oxidativ a devenit un subiect de mare interes pentru diferitele specialitati medicale. Stresul oxidativ determina o dereglare majora a metabolismului si functiilor celulare. In acest context din ce in ce mai multe dovezi arata ca stresul oxidativ este asociat cu aparitia diabetului, obezitatii, cancerului, bolilor cardiovasculare, neurodegenerative si a imbatranirii premature in general. Date experimentale dar si studii la om au aratat ca stresul oxidativ reprezinta „calea finala comuna” prin care factorii de risc pentru diferite boli cronice isi exercita efectele negative.

          Sunt mai sensibile: celulele endoteliale (care tapeteaza la interior vasele de sange), celulele din pancreas care produc insulina, celulele nervoase si celulele retiniene, stresul oxidativ fiind in mod particular implicat in aparitia complicatiilor cronice ale diabetului zaharat: retinopatia, neuropatia si nefropatia diabetica.

       Pentru prevenirea afectarii vasculare datorata stresului oxidativ, in mod particular a vaselor retiniene, a fost creat produsul RETINOFORT pe baza pe mai multor plante indigene cu multiple proprietati antioxidante :

1) Afinul: Foarte bogat in tanin, flavonoide, saruri de mangan si crom. Are efect antioxidant, hipoglicemiant, protector capilar, creste acuitatea vizuala.

2) Coacazul negru: contine antocianozide, flavone, tanin, vitamina C (10-15%), pectine si minerale. Are efect protector venos si capilar, antiinflamator si antioxidant.

3) Macesul: Bogat in vitamina C, provitamina A, vitaminele B1, B2, PP, K, P, taninuri. Are efect antioxidant, vasoprotector si tonic asupra organismului.

4) Dud alb: folosit de sute de ani in tratamentul diabetului zaharat datorita compusilor sai care scad glicemia. Recent, impreuna cu cercetatorii de la Institutul De Biologie si Patologie Celulara “Nicolae Simionescu” din Bucuresti, am efectuat un studiu referitor la efectele extractului de dud asupra celulelor endoteliale. Rezultatele studiului (publicat in renumita revista Fitotherapy Research din Marea Britanie) arata ca are efect protector pe celulele endoteliale prin diminuarea stresului oxidativ, mentinand a troficitatea vaselor sanguine.

5) Ardei iute: Contine alcaloizi (in special capsaicina), carotenoide, capsantina si capsorubina, uleiuri volatile, vitamine C, A,  B1, B2, PP, si flavone. Are efect antiinflamator si antioxidant.

Bogat de vitamina A, are efect benefic asupra retinei.

       RETINOFORT a fost conceput dupa o formula a Acad. Prof. Dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste, fiind produs de Plantavorel, o companie de produse farmaceutice cu o indelungata traditie in domeniu.

          Bogat in antociani, flavone, flavonoizi, carotenoizi, rutozide, acid retinoic, vitamine C si B si numeroase oligominerale, produsul are o puternica actiune antioxidanta, contribuind la prevenirea complicatiilor legate de bolile cronice degenerative precum diabet, obezitate, cancer, boli cardiovasculare precum si a imbatranirii premature in general. Are  un efect pozitiv asupra vaselor de sange, nutritiei nervilor, ficatului si aparatului beta celular pancreatic care secreta insulina.

      La pacientii diabetici, RETINOFORT are un rol de prevenire in primul rand a retinopatiei diabetice precum si a complicatiilor vasculare cardiace sau cerebrale. De asemenea, datorita efectului hipoglicemiant al afinului si dudului, ajuta la un mai bun control glicemic.

          RETINOFORT poate fi luat  pentru prevenirea  imbatranirii precoce, mai ales la fumatori.

 

Bibliografie:
1.Acta Diabetologica Romana 20:112-118, 1994
2. Memorator de Fitoterapie, Editia I/2012, Profesor Doctor Dumitru Dobrescu
3.Pirvulescu MM, Gan AM, Stan D, Simion V, Calin D, Butoi E, Ionescu Tirgoviste C, Mandruteanu I. Curcumin and a Morus alba Extract Reduce Pro‐Inflammatory Effects of Resistin in Human Endothelial Cells. Phytotherapy Research 25: 1737–1742, 2011.

 

Dr. Loreta Guja
Medic Specialist Endocrinolog
Lotus Medical Center, Bucuresti

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.