Detartrajul cu ultrasunete

Aceasta metoda moderna de indepartare a tartrului nu inlocuieste in totalitate detartrajul clasic efectuat cu instrumentarul de mina. El este util la indepartarea tartrului supragingival si numai partial pe cel subgingival situat imediat sub marginea gingivala libera si in pungile parodontale superficiale, de 3 – 4 mm. Se mai foloseste si la indepartarea petelor colorate de pe suprafata smaltului.

Detartrajul cu ultrasunete prezinta o serie de avantaje fata de detartrajul manual cu instrumente clasice si de aceea este indicat la indepartarea depozitelor mari de tartru (instrumentele nu derapeaza, aplicarea se face cu forta redusa, riscul de suprainfectare sau de difuzare a infectiei este mic). Traumatismul gingival este redus, fapt pentru care este indicat an parodontitele acute hiperplazice, ulcerate, cu sangerari accentuate. Avand o actiune reumatica eficienta, detartrajul cu ultrasunete este indicat an fazele incipiente de ambolnavire: gingivita cronica si parodontita marginala cronica superficiala.

Dr. Giovana Constantin, medic specialist stomatolog

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.