Centrul pentru Inovație în Medicină ne-a dezvăluit cele 5 tendințe inovatoare pentru anul 2015

Centrul pentru Inovație în Medicină ne-a dezvăluit cele 5 tendințe inovatoare pentru anul 2015Centrul pentru Inovație în Medicină a lansat programul “Health Innovation Agenda 2015”, un proiect pentru informarea și educarea continuă, pe parcursul anului 2015, a jurnaliștilor români din domeniul sănătății, în privința inovației în prevenția, diagnosticul și tratamentul celor mai grave boli. Cu această ocazie, unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din domeniul sănătății (Prof. Dr. Carmen Ginghină, Prof. Dr. Alexandru Oproiu, Dr. Florin Băcanu, Dr. Nicolae Calomfirescu, Cosmina Ungureanu – European Patients Academy for Therapeutic Innovation, Nicolae Oniga – președinte Asociația Națională a Hemofilicilor din România) au vorbit despre tendințele inovatoare în medicină pentru anul 2015.

Astfel, am aflat că:

1. Tratamentele care stimulează sistemul imun pentru a lupta eficient împotriva cancerului reprezintă direcția în care va merge oncologia în acest an. “Terapiile imuno-oncologice țintesc sistemul imunitar al organismului, nu cancerul însuși, și activează sistemul imun pentru a recunoaște și a ataca selectiv celulele canceroase. De asemenea, contribuie la formarea unei memorii pe termen lung a sistemului imun, oferind un răspuns durabil, pe termen lung împotriva cancerului”, a afirmat dr. Florin Băcanu.
2. În ceea ce privește accesul la tratament, se recomandă furnizorilor de asistență de sănătate să ofere pacienților medicamente personalizate, care cresc rata de răspuns la tratament, ajutând astfel la realizarea unor economii importante în sistemul sanitar.
3. Hepatita C va putea fi tratată mult mai ușor cu ajutorul terapiilor interferon-free. În acest moment, în UE sunt deja aprobate 2 terapii fără interferon pentru hepatita C. Caracteristica principală a acestor noi terapii este eficacitatea crescută, dublată de efectele
adverse foarte reduse.
4. Este necesar un program educaținal pentru sănătatea bărbatului, în condițiile în care bărbații intră de 4 ori pe an într-o farmacie, în timp ce femeile o fac de 18 ori, speranța medie de viață este cu 6 ani mai mică la bărbați, față de femei, în Uniunea Europeană și au un risc cu 40% mai mare de a face cancer, iar rata suicidului este de 4 ori mai mare la bărbați, comparativ cu femeile, în Europa.
5. Va fi lansat un program de medicină participativă pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare, de către Centrul pentru Inovație în parteneriat cu Fundația “Pop de Popa”. Astfel, pacienții cu hipertensiune arterială vor beneficia de monitorizarea în timp real a tensiunii folosind tehnologii moderne. “Proiectul reprezintă o premieră pentru România și are potențialul de a schimba fundamental modul în care se face în acest moment managementul hipertensiunii arteriale. Colectând date despre valorile tensionale în timp ce omul este acasă, pe stradă sau la serviciu, vom avea tabloul clinic exact și vom putea propune intervenții terapeutice personalizate”, a declarat dr. Marius Geantă, co-fondatorul Centrului pentru Inovație în Medicină.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    1 comentariu

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1. A**n:

      Faceti conferinte de dragul de a va intalni nu ca sa rezolvati ceva…