5 miliarde de dolari investiți de Amgen anul trecut în cercetare și dezvoltare de terapii noi

5 miliarde de dolari investiți de Amgen anul trecut în cercetare și dezvoltare de terapii noiLiderul mondial în domeniul biotehnologiei și terapiilor personalizate, Amgen, face în fiecare an investiții ce ajung la  un sfert din cifra de afaceri pentru dezvoltarea de terapii inovatoare.

Amgen este prezentă de cinci ani pe piața din România și a avut o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de dolari la noi în țară în 2014.

„Anul trecut, Amgen a investit mai mult de 5 miliarde de dolari în cercetarea și dezvoltarea de produse noi. În prezent, avem în dezvoltare 40 de terapii biologice şi 6 produse biosimilare. Dintre acestea, două molecule pentru tratarea cancerului – una pentru tratamentul melanomului malign şi una pentru tratamentul mielomului multiplu se află în ultima fază clinică. De asemenea, pregătim lansarea a două produse noi pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, cauza celei mai mari rate de deces la nivel global”, a declarat Gábor Sztaniszláv, Director General Amgen România.

Ariile terapeutice unde Amgen pune la dispoziția pacienților români terapii țintite sunt: oncologie, nefrologie, boli rare și cardiologie.

În ultimii doi ani peste 1500 de pacienți români au beneficiat gratuit de terapiile dezvoltate de Amgen, prin intermediul intermediul studiilor clinice. Anul trecut, compania a relocat în România o mare parte din divizia care se ocupă de monitorizarea, diagnosticarea și apărarea împotriva atacurilor cibernetice, lucru care i-a consolidat prezența la nivel local.

„Estimăm că investiţia pe care o vom face în această divizie va ajunge la 6 milioane de dolari până la finalul anului 2016.  Am ales sa investim în IT, pentru că este unul dintre  domeniile de business stabile, predictibile din România, în care sunt încurajate investiţiile.” a adăugat Gábor Sztaniszláv.

Amgen a fost fondată în anul 1980, iar în prezent este specializată în dezvoltarea de medicamente pentru boli grave, unde nu există terapii sau numărul de tratamente este limitat.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    1 comentariu

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1. B**b**a**w**s**:

      My husband, he had this terrible dysfunction where he couldn’t get it up, I felt really insecure because of it and it nearly destroyed our marriage, but after using the information we found ( http://tinyurl.CoM/getItUp12 ) we are finally able to make love again and not only that but it’s better then ever.