NeuroDiab prezentă la Simpozionul Național pe tema ”Piciorului Diabetic”

Societatea de Neuropatie Diabetică, NeuroDiab, a participat la a 7-a ediție a Simpozionului Internațional pe tema „Piciorului Diabetic”, desfășurat în perioada 20-23 mai 2015, la Haga, în Olanda. Acest simpozion este principala manifestare științifică la nivel mondial dedicată problematicii membrelor inferioare cauzate de diabet și a adus în atenție teme de actualitate în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și tratamentul acestor afecțiuni.

Cu această ocazie,  Președintele NeuroDiab, Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu a prezentat, la categoria „Educație și prevenție”, posterul „Calitatea vieții la pacienții cu diabet și cu antecendente de ulcerații ale picioarelor”, bazat pe studiul ”Calitatea vieții Pacienților cu neuropatie diabetică în România”.

Prin participarea la acest eveniment, NeuroDiab a facut un pas important în consolidarea recunoașterii internaționale. „ Activitățile pe care le desfășurăm, așa cum a fost și studiul legat de calitatea vieții persoanelor care au neuropatie diabetică, sunt îndreptate, în primul rând, către persoanele care prezintă afecțiuni ale membrelor inferioare. Îmbunătățirea îngrijirii și, totodată, a calității vieții persoanelor cu neuropatie diabetică se află în centrul tuturor acțiunilor noastre”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Delegația NeuroDiab prezentă la manifestarea științifică a fost alcătuită din Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Asociației (Cluj-Napoca), Dr. Norina Gâvan (Cluj-Napoca), Șef Lucrări Dr. Eduard Catrina (București), Dr. Paula Pavel (Cluj-Napoca) și Dr. Raluca Popescu (Iași).

Printre speakerii renumiți prezenți la eveniment s-au numărat: Prof. Dr. Andrew Boulton, Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), Prof. Dr. Benjamin Lipsky (Marea Britanie), Prof. Dr. Jim Reekers (Olanda) sau Prof. Dr. Peter Cavanagh (SUA).

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.