Asociația Transplantaților din România – omagiu cu ocazia Zilei Donatorului

Asociația Transplantaților din România a organizat pe 16 iulie un eveniment care a marcat Ziua Donatorului de Organe, o zi dedicată celor care au dăruit viață prin moartea lor. La evenimentul care a avut loc la biserica din incinta IC Fundeni au participat:  prof. dr. Dorel Sandesc – Ministru Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, dr. Vasile Ciurchea – Presedinte al CNAS, dr. Carmen Orban – Manager general al IC Fundeni, precum și medici specialiști din domeniul transplantului, cadre medii de pe secțiile de transplant, donatori și pacienți.

În prezent, pe listele de așteptare pentru transplant sunt peste 3500 de oameni care speră să primească o nouă șansă la viață. În 2014, în cinstea celor care dăruiesc viață dar nu mai sunt printre noi, Asociația Transplantaților din România a construit alaturi de biserică cu hramul “Sfinții Doctori fără de arginți Damian și Cosma”  o troiță, un loc simbolic unde cei care au beneficiat de transplant vin să se roage pentru sufletul ”îngerilor” lor.

Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.