O nouă metodă de tratament pentru cardiomiopatia hipertrofică – disponibilă la Spitalul Monza

Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă poate fi tratată acum printr-o nouă tehnică chirurgicală, în cadrul primului Centru de Diagnostic și Tratament al Cardiomiopatiei Hipertrofice Obstructive din Sud-Estul Europei, din Spitalul Monza ( București). Această afecțiune este cea mai frecventă cauză a morții subite la tineri și sportivi. Acest nou Centru de Diagnostic este afiliat Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică de la “Policlinico di Monza” din Italia.
Tehnica inovatoare de tratament chirurgical este propusă de prof. dr. Paolo Ferrazzi, unul dintrecei mai cunoscuți experți din lume în cardiomiopatia hipetrofică obstructivă. Prin această tehnică, medicul poate corecta defectele valvelor mitrale și eliminarea obstacolului care împiedică ieșirea sângelui din inimă. Metoda a fost brevetată și publicată într-una dintre cele mai prestigioase reviste americane de cardiologie – The Journal of the American College of Cardiology.
“Este un pas important în evoluția tratamentului chirurugical al cardiomiopatiei hipertrofice ostructive deoarece reduce substanțial riscul de complicații care ar putea apărea în urma implantării unei proteze mecanice. După realizarea acestei intervenții, pacienții ne spun că au renăscut. Nu vă puteți imagina ce înseamnă pentru un medic să redea zâmbetul unui tânăr. Este o satisfacție extraordinară”, a explicat Prof. Dr. Paolo Ferrazzi, director al Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică din cadrul “Policlinico di Monza” din Italia.
Ceea ce este cu adevărat extraordinar este că rata de supraviețuire a pacienților supuși aacestei intervenții este similară celei din rândul populației generale. Pacienții Români care suferă de această afecțiune se pot opera acum în cadrul Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică din cadrul Spitalului Monza, prin lansarea căruia România a intrat în top 5 centre din Europa specializate în acest domeniu, alături de Anglia, Italia, Franța și Olanda.
“Austria, Germania, Polonia, Turcia sunt țări unde nu există astfel de centre. Sunt țări în care pacienții români aleg să se trateze, sunt țări în care trimiteam pacienții cu formularul E 112 și acum putem să spunem că există un spital în România care abordează toate tipurile de chirurgie cardiacă, referindu-ne la plastii de valve mitrale, by-pass-uri coronariene etc. Nu trebuie să plecăm în străinătate pentru a ne trata pacienții, trebuie să facem tratamentele corecte în țară, există posibilități și există specialiști. Personal vă pot spune că am certitudinea pentru prima oară de când m-am întors în țară și nu am vrut să rămân în niciuna dintre țările în care m-am specializat, că se poate face performanță în România”, a declarat dr. Lucian Dorobanțu, coordonator al Centrului de Diagnostic și Tratament al Cardiomiopatiei Hipertrofice din cadrul Spitalului Monza.
Text: Bianca Bădescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.