Perioada de înscriere pentru bursele oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, prelungită

res-Dr. Corina ZugravuPerioada de înscriere pentru depunerea proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătăţii, în vederea obţinerii unei burse oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, a fost prelungită până la 30 iunie 2016.

Anul 2016 marchează cea de-a cincea ediţie a burselor pentru cercetare acordate de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, bugetul total pus la dispoziţia aplicanţilor fiind de 150.000 lei.

Aceste burse se adresează studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, cu condiţia ca atât ei, cât şi coordonatorii lor de proiect (care trebuie să fie cel puţin asistenţi universitari/cercetători ştiinţifici) să aparţină unor centre de cercetare sau de învăţământ superior din România. Studenţii la medicină interesaţi de aceste burse de cercetare pot aplica începând cu anul patru de studiu.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie a iniţiat şi coordonat trei proiecte de cercetare până în acest moment: Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii (autor Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2013), Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România (coordonat de către Dr. Corina Aurelia Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentelor – 2014) și Consumul moderat de bere și simptomele post-menopauză (autor Nicoleta Răducanu, farmacist primar, absolventă a Masterului Nutriție Clinică și Comunitară Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș – 2015).

„Bursele pe care Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție le acordă anual s-au născut din dorința de a oferi pasionaților de cercetare oportunitatea de a-și valorifica cunoștințele și de a face primii pași într-o carieră în domeniu. Așteptăm și anul acesta propuneri de proiecte originale, iar pentru a le oferi tuturor celor interesați șansa de a aplica, perioada de depunere a lucrărilor a fost prelungită până pe 30 iunie a.c. Le urăm tuturor mult succes!”, a declarat dr. Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Modalitatea de înscriere, criteriile de eligibilitate şi alte detalii despre bursele oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite pe site-ul www.beresanatatenutritie.ro, în secţiunea Burse de Cercetare.

Text: Dana Săporan

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.