„Copii sănătoşi, părinţi fericiţi”, un proiect inedit în Galați

res-Copii sanatosi, parinti_fericitiCopiii și cadrele didactice din peste 30 de grădinițe din orașul Galați vor participa, timp de un an, la un program educațional ce are ca scop prevenţia şi informarea cu privire la acordarea primului ajutor. Numit „Copii sănătoşi, părinţi fericiţi”, proiectul este organizat de reprezentanții MedLife, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Serviciul de Asistenţă Medicală a Municipiului Galaţi.

Proiectul se va încheia în iunie 2017

Parte dintr-un program mai amplu derulat sub genericul „Facem România bine”, proiectul „Copii sănătoşi, părinţi fericiţi” vizează implicarea a peste 4 000 de preşcolari şi a unui număr de 300 de cadre didactice. Lansat în luna mai, acesta se va desfăşura până în iunie 2017 și va include trei etape. În prima etapă (mai – iulie 2016), medicii MedLife vor face vizite în grădiniţele din Municipiul Galaţi şi vor oferi copiilor o gamă largă de informații legate de prevenție și principiile unui stil de viață sănătos, prin joc şi activităţi recreative. În paralel, medicii pediatri MedLife vor oferi cadrelor didactice sesiuni de consiliere privind urgenţele medicale în grădinițe şi soluții de gestionare a acestora. Ulterior, în luna iulie, cadrele didactice implicate vor participa la Şcoala de Vară MedLife, unde zilnic vor fi susținute cursuri practice de prim ajutor. În a doua etapă (septembrie – decembrie 2016), preşcolarii împreună cu cadrele didactice vor vizita Hyperclinica MedLife Galaţi pentru a se familiariza cu echipamentele medicale, circuitele care se respectă într-o unitate medicală, precum şi principiile care stau la baza activităţii acesteia. În a treia etapă (ianuarie – iunie 2017), vor fi testate cunoştinţele acumulate, toţi participanţii urmând să fie implicaţi în Olimpiada MedLife.

Text: Natalia Talmacec

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.