Prof. Dr. Günter Stock, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Prof. Dr. Günter Stock, președintele Academiilor Europene (All European Academies – ALLEA), a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București ca o recunoaștere a realizărilor impresionante ale domniei sale în domeniul medical.

La ceremonia în cadrul căreia Prof. Dr. Günter Stock i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa au luat cuvântul prorectorul pentru cooperare europeană și internațională al UMF „Carol Davila”, Prof. Dr. Bogdan Popescu, care a rostit laudatio, cât și Acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila”, şi Prof. Dr. Mircea Beuran, președintele Senatului UMF „Carol Davila”.

„Activitatea sa ştiinţifică este vastă publicând articole în reviste prestigioase și a primit reunoaşterea meritelor sale din partea mai multor academii, Günter Stock fiind un susţinător al valorilor culturii române și un promotor al traducerii în germană a operelor complete ale lui Dimitrie Cantemir”, a afirmat Prof. Dr. Bogdan Popescu.

Prof. Dr. Günter Stock, un nou nume cu rezonanță în comunitatea academică UMF „Carol Davila”

Prof. Dr. Günter Stock este cel mai recent nume cu rezonanță care se alătură comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. „Este greu de gândit că cineva poate avea un astfel de parcurs academic. Este o onoare că a acceptat să devină membru al comunităţii noastre academice. Suntem mai tari, mai încrezători în noi, atunci când deasupra noastră se deschide umbrela ALLEA”, a spus Acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila”.

Prof. Dr. Günter Stock are o experiență în domeniul medical de peste 4 decenii. A devenit doctor în medicină în anul 1970, 8 ani mai târziu obținându-și abilitatea în fiziologie. Din 1986 predă la Universitatea Liberă din Berlin.

Este membru al unor academii prestigioase care includ Academia de Științe și Studii Umaniste Berlin-Brandenburg (în fruntea căreia s-a aflat în perioada 2006-2015), Academia Naţională de Ştiinţă și Ingineri și Academia Europaea. Între 2008 și 2015, Prof. Dr. Günter Stock a fost președintele Uniunii Academiilor Germane de Științe și Studii Umaniste, iar din 2012 este președintele Academiilor Europene (All European Academies − ALLEA).

Totodată, Prof. Dr. Günter Stock a fost ales în multiple comitete și consilii științifice: Consiliul Cancelarului Federal pentru Cercetare, Tehnologie și Inovație (1996-1998); Societatea Max Planck (2001-2011), în calitate de vicepreședinte; membru al juriului Premiului Viitorul German al președintelui Germaniei (2007-2012), membru în boardul Fundației Einstein din Berlin (2009-2015), membru în Consiliul Științific al Institutului Sănătăţii din Berlin (2013-2015), membru al IZA Policy Fellows (din 2015) etc.

Prof. Dr. Günter Stock este Doctor Honoris Causa și al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” din București, din anul 2014.

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.