Pirfenidona, folosită în tratamentul fibrozei pulmonare idiopatice

Fibroza pulmonară idiopatică este o condiţie medicală rară, cu evoluţie fatală, care, deşi a fost descrisă pentru prima oară în anul 1868, încă nu are vindecare. Tratamentele existente reuşesc doar să încetinească progresia bolii, fără a putea însă influenţa rata de deces.

Pirfenidona, o substanţă cu proprietăţi antifibrotice, antiinflamatoare şi antioxidante, este considerată cea mai mare descoperire în ceea ce priveşte tratamentul fibrozei pulmonare idiopatice. Cu o îmbunătăţire clinică semnificativă faţă de celelalte medicamente utilizate până acum, pirfenidona s-a dovedit eficientă atât în reducerea evoluţiei bolii, cât şi în diminuarea riscului de deces.

Fibroza pulmonară afectează peste 80.000 de persoane

Fibroza pulmonară idiopatică afectează un număr considerabil de persoane, anual fiind diagnosticaţi aproximativ 35.000 de noi pacienţi. Media de vârstă la care se manifestă este de 70 de ani, majoritatea bolnavilor fiind fumători.

Diagnosticarea în stadiile incipiente este extrem de dificilă, iar prognosticul de viaţă este de doar 2-5 ani, boala progresând până la insuficienţă respiratorie şi deces. În aceste condiţii, pirfenidona readuce speranţa unei vieţi mai bune pentru pacienţi şi familiile acestora.

Cuvinte-cheie: , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.