S-a lansat campania #RespirăSperanţă

Fibroza pulmonară idiopatică (FPI) este o afecţiune rară, fără tratament şi cu o evoluţie fatală, localizată la nivelul plămânilor, caracterizată prin regresul progresiv al funcției ventilatorii pulmonare.

Deşi FPI a fost descrisă acum aproape 150 de ani, se poate manifesta diferit de la pacient la pacient şi încă nu se cunosc foarte multe detalii, fapt ce o face foarte greu de diagnosticat şi controlat. În plus, speranţa de viaţă de doar 3-5 ani, face din această condiţie medicală o povară greu de suportat, atât pentru pacienţi, cât şi pentru familiile acestora.

În acest context, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune  (APAA) împreună cu Societatea Română de Pneumologie (SRP), au lansat prima campanie de informare, #RespirăSperanţă, adresată pacienţilor, familiilor acestora şi cadrelor medicale în egală măsură.

Iniţiativa – sprijintă de către specialişti de prestigiu

Specialişti de prestigiu susțin derularea acestei campanii, printre care Prof. As. Dr. Ruxandra Ulmeanu – Președintele Societății Române de Pneumologie, Prof. Univ. Dr. Voicu Tudorache – Șeful Catedrei de Pneumologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Prof. Univ. Dr. Florin Mihălțan, Dr. Irina Strâmbu și Dr.Claudia Toma, toți trei de la Institutul „Marius Nasta”.

Prin intermediul acestui program se doreşte înfiinţarea unui club al pacienţilor, lansarea unui website educațional cu articole scrise sau verificate de specialiști, precum și distribuirea unor broșuri informative. Toate aceste măsuri sunt menite să informeze pacienţii şi familiile acestora, în încercarea de a îmbunătăţi, pe cât posibil, calitatea vieţii.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.