Ministerul Sanatatii anunta ca peste 87% dintre tinerii medici au obtinut la Rezidentiat punctaj de promovare

Anul acesta 5.130 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie au sustinut concursul de Rezidentiat. Acestia au concurat pe 3.505 locuri si posturi pe care Ministerul Sanatatii le-a scos la concurs.

Peste 87% dintre tinerii medici care au concurat la Rezidentiat au obtinut punctaj de promovare. Astfel, un numar de 4.499 de candidati, din 5.130 inscrisi, au obtinut peste 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari. Cei 4.499 de candidati cu punctaj de promovare vor fi repartizati pe cele 3.505 de locuri si posturi pe care Ministerul Sanatatii le-a scos anul acesta la concurs.
•3.793 au obtinut punctaj de promovare in domeniul Medicina. Acestia vor fi repartizati pe 3.209 locuri si posturi scoase la concurs.
•603 au obtinut punctaj de promovare in domeniul Medicina Dentara si vor fi repartizati pe 176 locuri si posturi scoase la concurs.
•103 au obtinut punctaj de promovare in domeniul Farmacie si vor fi repartizati pe 121 locuri si posturi scoase la concurs.
Pentru domeniul medical, punctajul maxim realizat a fost de 907 puncte, iar cel minim de promovare de 544 puncte. La Medicina dentara, punctajul maxim realizat a fost de 890 puncte, iar cel minim de promovare 534 puncte. La Farmacie, punctajul maxim realizat a fost de 910 puncte si punctajul minim de promovare 546 puncte. Clasificarile finale pe loc, respectiv pe post se afla afisate pe site-ul dedicat special concursului, www.rezidentiat.info. Raportat la anul trecut, nu au existat modificari in ceea ce priveste tematica si bibliografia, precum si sistemul de test-grila cu 200 intrebari, pe o durata de 4 ore.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.