Tezeo, nou medicament pentru reducerea tensiunii arteriale crescute

Zentiva, parte a Grupului Sanofi-aventis, lanseaza Tezeo (telmisartan), un generic care reduce tensiunea arteriala crescuta.

Are efect benefic demonstrat asupra metabolismului lipidic si glucidic si eficienta dovedita in prevenirea evenimentelor cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Actiunea antihipertensiva a Tezeo se mentine pentru un interval terapeutic de 24 de ore de la administrare, fiind eficient inclusiv in ultimele 6 ore ale duratei de actiune, cand pacientii hipertensivi prezinta un risc crescut de a dezvolta evenimente cardiovasculare si cerebrovasculare.
La nivel mondial, 25% din populatia adulta si 50% din populatia peste 65 de ani este hipertensiva. In Romania, hipertensiunea arteriala afecteaza 40,10% din populatia adulta. Desi ghidurile europene recomanda un tratament intensiv pentru atingerea valorilor tinta ale tensiunii arteriale, in prezent, doar 39% dintre romanii cu hipertensiune arteriala urmeaza un tratament antihipertensiv.
Dintre acestia, numai 17,8% au valorile tensionale corect controlate.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.