Despre noi

pageimage

De 12 ani, revista Galenus este un suport de comunicare și educare, dedicat profesioniștilor din domeniul medico-farmaceutic, conceput să răspundă tuturor cerinţelor şi nevoilor de informare ale acestora.

Revista se distribuie exclusiv prin abonament și livrează către abonații săi 10 ediții/an.

Articolele specializate, pe tematici diverse din domeniul de interes, sunt semnate de către asistenți, medici, farmaciști, biologi, chimiști, cercetători și profesori, sub stricta supraveghere a comitetului ştiinţific format din specialiști de renume.

Galenus beneficiază de o serie de certificări de calitate, obținute în urma îndeplinirii criteriilor impuse de către Colegiile și Ordinele din România. Astfel, în urma abonării, parcurgerii și asimilării informațiilor:

 • Abonaţii medici beneficiază de 5 credite EMC;
 • În anul 2019, revista a obținut EXCLUSIV pentru abonații medici 18 credite EMC prin Programul de Educație Medicală la Distanță;
 • Abonaţii farmaciști beneficiază de 10 credite EFC;
 • Abonaţii asistenți beneficiază de 5 credite OAMGMAMR;
 • Abonaţii biologi și biochimiști beneficiază de 5 credite OBBCSSR;
 • Autorii articolelor din PRINT beneficiază de 15 credite EMC (exclusiv pentru medici);
 • Autorii articolelor din ONLINE beneficiază de 5 credite EMC (exclusiv pentru medici);
 • Publicație supervizată CNCS.

Date generale:

 • Tiraj: 12.000 exemplare;
 • Format A4;
 • Număr pagini: 76;
 • Distribuție: strict prin abonament;
 • Preț abonament: 80 lei/an;
 • Frecvență lunară.

Pentru informații suplimentare consultați secțiunea Abonamente.

www.revistagalenus.ro

Publicaţia online www.revistagalenus.ro se remarcă printr-o prezentare profesionistă a articolelor dedicate întregului sistem sanitar. În plus, alături de informația medicală, cititorii vor fi la curent cu ultimele descoperiri, cercetări și inovații din domeniu. De asemenea, alături de materiale de maximum interes pentru publicul targetat, se găsesc şi imagini specializate, care facilitează transmiterea mesajului ştiinţific. Autorii articolelor de pe site primesc 5 credite CMR.

Comitet ştiinţific:

Director onorific: Prof. Dr. Dumitru Lupuliasa – Preşedinte al Colegiului Farmaciştilor din România;

Prof. Dr. Ana Carată – Preşedinte al Societăţii Române de Istoria Farmaciei;

Conf. Univ. Dr. Carolina Negrei;

Conf. Dr. Doina Miere – Facultatea de Farmacie UMF „Iuliu Haţieganu“, Cluj-Napoca;

Conf. Dr. Adriana-Elena Tăerel;

Prof. Dr. Farm. Denisa Margină – Facultatea de Farmacie UMF „Carol Davila“, Bucureşti;

Conf. Univ. Dr. Laura Ileana Socea – Facultatea de Farmacie UMF „Carol Davila“, Bucureşti;

Șef lucrări Anca Zanfirescu – Catedra de farmacologie și farmacie clinică, Facultatea de Farmacie, UMF „Carol Davila”, București;

Șef Lucrări Dr. Bogdan Socea – UMF „Carol Davila“, Medic primar chirurgie generală, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;

Șef Lucrări Dr. Georgiana Tache – Catedra de Recuperare Medicală, UMF „Carol Davila”

Dr. Farm. Radu George;

Coordonator ştiinţific revista Galenus: Farm. Mihai Gherghiceanu;

Redactor-șef revista Galenus: Ruxandra Dumitrescu;

E-mail: [email protected].

Compania Galenus

Compania Galenus și-a început activitatea în anul 1999. Inițial, ne numeam KLTC Group România și am pornit pe piața publicațiilor de sănătate cu revista Farmacia Ta. Până în anul 2005 ne-am îmbogățit portofoliul cu încă trei reviste, putându-ne mândri în momentul de față cu patru publicații: Tonica, Farmacia Ta, Slab sau Gras și Galenus – cele mai dinamice reviste pentru un stil de viață sănătos din România și nu numai. Tot începând cu anul 2005 numele companiei a devenit Galenus.

Pe lângă activitatea publicistică, începând cu anul 2004, compania și-a lărgit aria de activitate punând bazele Agenției de publicitate și media Tonica Group. Ne adresăm în principal clienților din domeniul sănătății și frumuseții, dar îi primim cu brațele deschise și pe cei din alte domenii.

Regulament pentru autorii articolelor

Administratorul site-ului www.revistagalenus.ro publică doar articolele medicale originale acceptate de către conducerea editorială. Autorii articolelor își asumă întreaga responsabilitate cu privire la conținutul articolelor și declară pe proprie răspundere că acestea reprezintă lucrarea lor originală și că nu sunt plagiate. Toate sursele de informare utilizate în cadrul articolelor sunt citate în text  și menționate în lista referințelor bibliografice, iar autorii sunt responsabili pentru orice referințe incomplete și pentru conținutul științific al articolelor redactate. Autorii declară faptul că articolele nu au mai fost publicate anterior sau nu sunt în curs de publicare într-o altă revistă medicală de specialitate sau pe un site de specialitate, în limba română sau într-o limbă străină. De asemenea, autorii articolelor se obligă să anunțe conducerea editorială în situațiile în care se află într-o stare de incompatibilitate, astfel cum este definită prin lege (Legea 95/2006).

Politica de confidentialitate