Nutriție și farmacie

Strategii nutriționale în ziua competiției sportive aplicabile sportivilor amatori și profesioniști

Nicoleta Tupiță, Nutriționist-Dietetician, Consultant în nutriție sportivă, Colaborator  F.R. Rugby Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă, Chief Medical Officer F.R. Rugby, Medlife   Rezumat: Competiția este momentul în care… Citește mai mult

Derivatele cerealiere: valoare nutritivă și elemente de toleranță

Dr. Corina-Aurelia Zugravu, UMF „Carol Davila”   Rezumat: Derivatele cerealiere sunt de bază în alimentația omului. Ele furnizează îndeosebi energie, prin intermediul amidonului, dar și fibre, vitamine, elemente minerale etc…. Citește mai mult

Relația bidirecțională dintre alimentație și starea emoțională

Nicoleta Tupiță, Nutriționist-Dietetician, Specialist în Nutriție Sportivă, colaborator F.R. Rugby, Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă, Competență Apifitoterapie, Manager Medical F.R. Rugby Rezumat: Problemele de sănătate relaționate cu nutriția… Citește mai mult

Modificarea compoziției corporale la sportivii amatori și de performanță

Nicoleta Tupiță, Nutriționist-Dietetician, Specialist în Nutriție Sportivă, F.R. Rugby Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă, Manager medical F.R. Rugby   Rezumat: Când vine vorba despre sport, greutatea ideală și… Citește mai mult

Nutriția personalizată: soluția viitorului

Nicoleta Tupiţă, Nutriționist-Dietetician, Consultant în Nutriție Sportivă, Colaborator F.R.Rugby Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă, Competență apifitoterapie, C.M.O F.R. Rugby   Rezumat: Influența alimentației asupra sănătății nu mai este… Citește mai mult

Fibrele alimentare: clasificare și efecte

Dr. Corina-Aurelia Zugravu, UMF „Carol Davila”   Rezumat: Fibrele sunt compuși ai lumii vegetale cu caracteristici biochimice și efecte diverse asupra organismului uman. Deși cercetările care au urmărit efectele fibrelor… Citește mai mult

Îndulcitorii, ingrediente utile în alimentația modernă

Dr. Corina-Aurelia Zugravu, UMF „Carol Davila” Rezumat: Îndulcitorii alimentari reprezintă o categorie de aditivi larg folosită în alimentația omului modern. Inocuitatea celor aprobați pentru utilizare în Europa este certă, iar… Citește mai mult

Alimentația cu lapte matern donat: de la doici la băncile de lapte matern

Dr. Mihaela Niță, Medic Specialist Pediatru, Consultant în lactație certificat internațional, Președinta Asociației Consultanților în Lactație din România     Rezumat: Alăptarea este considerată standardul de aur în nutriția sugarilor… Citește mai mult

Efectele consumului moderat de bere asupra sănătăţii

Conferențiar Dr. Corina-Aurelia Zugravu   Rezumat: Berea este o băutură consumată din zorii omenirii. Ea se bucură de mare popularitate și astăzi, de aceea efectele consumului au atras atenția oamenilor… Citește mai mult

Expansiunea patologiei metabolice – Epidemia secolului

  Partea a IV-a: Riscul de diabet zaharat tip 2 şi intervenţia asupra factorilor modificabili Dr. Simona Carniciu, Medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice – Centrul de Diabet… Citește mai mult