Clorură de stronțiu

Medicamente/dispozitive medicale

  • METASTRON (GE Healthcare Ltd, Marea Britanie). Sol. inj. 37 MBq/ml.

Indicații

Alternativă la radioterapia externă paliativă a durerii provocate de metastazele osoase secundare carcinomului de prostată în situaţia de eşec a terapiei hormonale.

Doze și mod de administrare

Injectare intravenoasă. Doza recomandată este de 148 MBq (4mCi) per injecţie. Alternativ, mai ales la pacienţii cu osatură foarte grea sau foarte uşoară, se poate administra o doză de 2 MBq(55 µCi)/kg greutate corporală „fără ţesut adipos”

Reacții adverse

Deprimarea măduvei hematogene, inclusiv trombocitopenie gravă, leucopenie gravă, hemoglobină redusă sau număr scăzut de eritrocite. Durere acutizată. Bufeuri. Expunerea la radiaţiile ionizante este asociată cu un risc de inducere a cancerului şi cu posibila dezvoltare a malformaţiilor congenitale.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
Nu trebuie utilizat ca tratament de primă intenţie pentru compresiile medulare secundare metastazelor vertebrale. Pacienţii cu afectare severă a funcţiei măduveihematopoietice, mai ales la cei cu număr redus de neutrofile şi trombocite, decât dacă se consideră că beneficiul potenţial al tratamentului depăşeşte riscul.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.