Sinuzita cauzează probleme de concentrare și depresie

Oamenii de știință de la Facultatea de Medicină, Universitatea din Washington, sunt de părere că persoanele care suferă de sinuzită nu se confruntă doar cu probleme de respirație și dureri de cap, ci și cu probleme de concentrare, și chiar cu depresie. În cadrul unui studiu, experții au descoperit că există o legătură între sinuzită și modificările neuronale, rețelele neuronale afectate fiind cele cognitive. Potrivit acestora, pacienții care se confruntă cu inflamația sinusurilor solicită asistență medicală, deoarece boala îi împiedică să-și desfășoare activitățile zilnice normale.

Etapele studiului

Conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A., rinosinuzita cronică afectează 11% dintre adulții din S.U.A. Afecțiunea se tratează pe o perioadă îndelungată, implicând de obicei antibiotice. Intervenția chirurgicală poate trata rinosinuzita cronică, dar simptomele pot fi recurente. Cercetătorii s-au folosit în cadrul studiului de date provenite de la 1.206 de pacienți cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani. Datele au inclus scanări RMN și măsurători cognitive și comportamentale. Cu ajutorul acestor scanări au fost identificați 22 de pacienți care sufereau de sinuzită moderată sau severă.

Rezultatele studiului

Oamenii de știință au constatat că pacienții cu sinuzită moderată și severă nu au prezentat simptome specifice afectării cognitive. Ei sunt de părere că simptomele semnificative apar doar în cazul în care sinuzita cronică rămâne netratată o perioadă îndelungată. În continuare, cercetătorii își propun realizarea unui nou studiu care să implice teste noi în ce privește pacienții diagnosticați cu sinuzită cronică. Aceste teste ar putea include scanarea creierului, apoi administrarea unui tratament specific pentru această afecțiune, urmând ca la sfârșitul tratamentului, oamenii de știință să facă noi cercetări asupra creierului pentru a observa modificările apărute.

Sursa: sciencedaily.com

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.