Conferinta nationala antidrog, Editia a III-a

In perioada 25-27 octombrie 2007, se va desfasura la Cluj editia a III-a a Conferintei Nationale Antidrog cu tema "Impactul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana din perspectiva reducerii cererii si ofertei de droguri ilicite. Tratamentul adictiilor. Provocari si oportunitati". Evenimentul va fi organizat de Agentia Nationala Antidrog, Serviciul Regional Cluj si CPECA Cluj impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Cluj-Napoca.

Conferinta are ca obiective generalizarea practicii pozitive interne si internationale privind reducerea cererii de droguri, armonizarea metodelor si practicilor institutiilor abilitate ale statului pentru reducerea ofertei de droguri In Romania si colaborarea cu institutii similare internationale, generalizarea practicilor pozitive si a metodelor de asistenta integrata a adictiilor din Romania, Comunitatea Europeana si internationala, cresterea rolului autoritatilor centrale si locale pentru aplicarea si finantarea Strategiei Nationale si a strategiilor judetene Antidrog din perspectiva Romaniei – membra a Uniunii Europene si tara de granita la Estul Europei. De asemenea se doreste atragerea in lupta antidrog a bisericilor si a ONG-urilor cu preocupari In acest domeniu (cresterea rolului acestora in prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri, precum si pentru reinsertia socio-profesionala a persoanelor cu comportament adictiv), aplicarea unitara a noilor reglementari juridice privind regimul precursorilor si a prescrierii In tratamentul uman si veterinar a medicamentelor cu continut stupefiant. La incheierea Conferintei, participantii vor adopta un document final care va cuprinde nevoile imperative, prioritatile si actiunile concrete care trebuie intreprinse in viitorul apropiat in domeniul tratamentului, prevenirii consumului si combaterii traficului de droguri, acest document fiind apoi dat publicitatii.

Temele principale care vor fi dezbatute sunt dependenta de alcool, dependenta de tutun, politicile referitoare la abuzul de substante In Romania si Uniunea Europeana, prevenirea In domeniul consumului de substante, consumul de substante stupefiante si sistemul judiciar, HIV/SIDA si consumul de substante, sanatate publica, alte comportamente adictive, comunitati terapeutice si programe de reabilitare, cura de dezintoxicare si strategiile de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, diseminarea informatiilor precum si transmiterea informatiilor si mesajelor prin mijloace media.
Conferinta va fi creditata cu ore de Educatie Medicala Continua (EMC) de catre Colegiul Medicilor din Romania, pentru medici, iar pentru psihologi, din partea Colegiului Psihologilor din Romania.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.