Un nou tratament împotriva cancerului colorectal

Un tratament inovativ ar putea schimba modul de abordare în cazul cancerului de colon. Oamenii de ştiinţă susțin că medicamentul pembrolizumab dublează timpul de înrăutăţire al cancerului, în comparaţie cu chimioterapia şi, în situaţia unui pacient din zece, a dus chiar la vindecare. Datele au fost prezentate în cadrul întâlnirii anuale a American Society of Clinical Oncology.

Pacienţii aflaţi în stadiul terminal s-ar putea vindeca

Coordonatorul studiului numit Keynote-177, dr. Thierry Andre, Universitatea Sorbonne, a declarat că există o speranţă reală chiar şi în cazul pacienţilor cu cancer colorectal aflaţi în fază terminală. Cunoscut și sub numele de Keytruda, pembrolizumab acționează ca un combustibil pentru sistemul imunitar. Se administrează intravenos timp de 30 de minute la fiecare trei săptămâni şi funcționează blocând activitatea unei molecule numite PD-1, care se găsește pe suprafața celulelor T – celulele albe din sânge care ajută organismul să lupte împotriva infecției. Blocarea PD-1 are o serie de efecte asupra sistemului imunitar printre care activarea celulelor T specifice pentru distrugerea tumorilor, astfel încât acestea nu pot continua să crească și să se înmulțească.

„Unii pacienţi care au participat la studiu au avut un răspuns complet la această terapie, se simt foarte bine şi şi sunt în remisiune de peste 3 ani. Aceste rezultate ar trebui să revoluţioneze modul în care tratăm pacienţii cu cancer de colon”, a declarat dr. Kai-Keen Shiu investigatorul şef al studiului din Marea Britanie.

Sursa: dailymail.co.uk

Cuvinte-cheie: , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.