Ciprofloxacină – uz oftalmic/auricular

Medicamente/dispozitive medicale

  • CIPLOX (Cipla, India). Pic. oftalmice/auriculare, sol. 0,3%. Unguent oftalmic 0,3%.
  • CIPROFLOXACIN RPH (Rompharm Company SRL, România). Pic. oftalmice/auric. sol. 0,3%.

Indicații

Uz oftalmic: Abces corneean, ulcer corneean, conjunctivită, blefarită cu germeni sensibili. Uz auricular: tratamentul otitei externe a adulţilor şi copiilor de la 12 ani, a otitei medii acute și a otitei medii cronice supurative (cu perforarea timpanului) și profilactic în operațiile urechii. La copii cu vârsta între 3 şi 11 ani, se folosește în tratamentul otitei externe și al otitei medii acute cu timpanostomie.

Doze și mod de administrare

Administrare oftalmică

Abces corneean: soluţie oft. în prima zi, 2 picături la 15 minute, în primele 6 ore, apoi la 30 minute, în restul zilei. A doua zi, 2 picături la fiecare oră. În zilele 3–14, 2 picături la 4 ore. Unguent oft. 1,25 cm ung. la fiecare 1–2 ore timp de 2 zile apoi la  4 ore timp de 12 zile.

Conjunctivită, blefarită: soluție în primele 2 zile, 1–2 picături la 2 ore, ziua, apoi la 4 ore până la vindecare. Unguent oft. 1,25 cm de 3 ori pe zi, timp de 2 zile, apoi de 2 ori pe zi timp de 5 zile.

Administrare auriculară: adulţi 4 picături în ureche de 4 ori pe zi. Copii: 3 picături în ureche de 4 ori/zi. Timp de 5–10 zile.

Reacții adverse

Reacţii locale iritative (disconfort local, senzaţii tranzitorii de înţepătură şi usturime la nivelul ocular sau înceţoşarea tranzitorie a vederii) sau alergice.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă, chinolone sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.