O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 în Marea Britanie

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost identificată în Marea Britanie, potrivit secretarului din domeniul Sănătăţii, Matt Hancock. El consideră ca modificările virusului pot fi cauza răspândirii rapide a acestuia în sud-estul Angliei. Infectările cu noua tulpină au fost identificate în 60 de zone ale ţării, însă specialiştii sunt de părere că este „puţin probabil” ca mutaţia să nu răspundă la noul vaccin. Cercetătorii au analizat situaţia şi au constatat că noua variantă a virusului se răspândeşte mai repede decât cea deja existentă.

Această variantă a virusului nu provoacă îmbolnăviri mai grave

Matt Hancock transmite că nu există dovezi conform cărora noua variantă a virusului ar provoca îmbolnăviri mai grave decât tulpina existentă. Acesta îi sfătuieşte pe oameni să fie în continuare vigilenţi şi să respecte regulile pentru a opri răspândirea.  Anglia şi-a extins restricţiile la nivelul 3, la mai puţin de două săptămâni după ce a ieşit din al doilea blocaj naţional. Potrivit specialiştilor, în Marea Britanie, ratele de răspândire au crescut la toate grupele de vârstă, inclusiv la persoanele peste 60 de ani.

Puburile, restaurantele şi cinematografele sunt închise

Puburile și restaurantele și-au închis ușile și se limitează doar la servicii de livrare la domiciliu. Cinematografele, teatrele și sălile de concerte sunt, de asemenea, închise vizitatorilor. În aer liber este permisă formarea grupurilor de maximum şase persoane. În plus, fanii sporturilor nu au voie să participe la evenimente.

Sursa: theguardian.com

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.