Atac impotriva exportului de medicamente generice

Presedintele Sanofi-Aventis din Franta, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a atacat producatorii de medicamente generice din tarile in curs de dezvoltare pentru lipsa de preocupare in producerea medicamentelor la preturi adaptate economiei din tarile lor.
Oferind exemplul Indiei, Thailandei si Indoneziei, Jean- François Dehecq, presedintele Sanofi-Aventis din Franta, a afirmat intr-un interviu pentru Financial Times, ca a fost scandalizat de producatorii de medicamente generice din tarile sarace, care le fabrica la preturi foarte scazute, pe care ulterior le vand clientilor din tarile dezvoltate, la preturi mult mai mari. Comentariile lui Dehecq vin intr-un moment de crestere la nivel international a productiei de medicamente generice, in special din India, care ameninta vanzarile grupurilor farmaceutice prin extinderea catre Europa si Statele Unite.
Medicamentele generice sunt echivalente chimic cu cele cu patent, sunt aprobate de institutiile acreditate si sunt vandute cu discounturi semnificative ca branduite, dar fara patent. Conform statisticilor, ele reprezinta 15% din vanzari.
Chiar si medicamentele generice fabricate de companii europene au fost vandute cu discouturi relativ modeste fata de echivalentii lor de marca, incurajand in felul acesta competitia si consolidand categoria genericelor, lucru care a dus la situatia in care companiile indiene au cumparat alte companii europene si viceversa.
De asemenea, Dehecq i-a atacat pe cei care critica acele companii farmaceutice care practica preturi mai mari pentru medicamente, avertizand ca preturile scazute nu le vor putea oferi posibilitatea de a evolua si de a descoperi noi tratamente, tinand cont de faptul ca, pentru a crea un medicament, sunt necesari cativa ani, iar costurile pentru cercetare si dezvoltare ajung la cateva miliarde de dolari pentru un singur produs.

Sursa: The Australian
Traducere: Irina Trifanescu

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.