Bacteriile solului folosite in medicamentele anticancer

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare al Infectiilor Helmholtz(HZI) au descoperit o noua clasa de substante naturale care sunt produse de anumite bacterii din sol si care au proprietatea de a preveni divizarea celulelor somatice. Compania farmaceutica din SUA, Bristol-Myers Squibb, este cea care a introdus produse pe baza acestor bacterii pe piata farmaceutica americana.

Studiul realizat de Prof. Gerhard Höfle si Prof. Hans Reichenbach in cadrul HZI a durat mai mult de 20 de ani. Epothilonele, o noua clasa de molecule blocheaza capacitatea de divizare a celuleor somatice si ajutand la distrugerea si descompunerea lor. Celulele canceroase sunt recunoscute prin abilitatea lor de a se diviza necontrolat. Astfel epothilonele pot determina micsorarea tumorilor si chiar disparitia lor.

"In viitor, epothilonele ar putea ajuta o mare parte a pacientilor sa invinga in lupta cu cancerul. Experianta a demosntrat astfel cat este de importanta persistarea in jurul cercetarilor de baza. Initial aceste substante au fost cercetate in scop stiintific si nu in mod special pentru tratarea cancerului" a declarat J.Mlynek, presedintele Asociatiei Helmholtz.

Compania farmaceutica care a achizitionat licenta pentru utilizarea substantei cunoscuta sub numele de epothilone B de la HZI, a dezvoltat un medicament care a putut fi lansat pe piata tratamentelor anticancer. Acest medicament poate fi prescris in scopul tratarii cancerului de san aflat chiar la metastaza. Anul viitor este asteptata aprobarea lui pe piata farmaceutica din Europa.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.