Cercetatorii americani dezvolta o noua pilula anticonceptionala fara efecte secu

O echipa formata din medici de la doua spitale din Boston crede ca aceasta noua pilula anticonceptionala poate fi o alternativa la cea actuala, semnalata ca avand efecte secundare : oscilari in comportament sau cheaguri de sange.
Cercetatorii afirma ca pilula va fi administrata printr-un plasture care va bloca gena ce produce proteina numita ZP3. Din moment ce aceasta gena este blocata, este imposibil de realizat fenomenul de reproducere.
Terapia este bazata pe un proces numit interferenta RNA, dar pana in prezent a fost testata doar pe soarece si pe celule umane din rinichi.

Cercetatorul Zev Williams este de parere ca o alternativa la contraceptivele hormonale poate fi realizabila intr-o perioada foarte mare de timp. El a afirmat ca nu exista in prezent un anticonceptional non-hormonal si se gandeste la contraceptie intr-un fel nou, care va necesita o perioada lunga de timp si un efort indelungat.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.