Din istoricul medicinei biocriminalistice

Bucuresti, 1869, Jurnal
Dr. Gr. Asanache

Subsemnatii, adunandu-se in mai multe sedinte pe baza invitatiunii onor. Directiei Generale a Serviciului cu nr. 231, avem onoarea a supune pe langa acest onor. Directiei rezultatul examinarii facuta la zece articole primite pe langa adresa suszisa. Pe baza actului de examinare declaram ca articolele Tinct. nucic vomic, kali hypermang. cryst., acid phosphoric, ammon. mur. liq., acid sulph. sunt de calitatea care permite admisibilitatea lor pentru uzul farmaceutic.

Iar Aqua distillas, kali hypermang. solut. si tinct. digitalis nu sunt admisibile. Articolul cu signatura kali nitricum insa este natron nitricum (si ca acest admisibil), articolul acid muriatic despre care lista primita nu explica calitatea ceruta ca un acid crud este admisibila.

Mai este apoi de observat ca la articolele hypermang. solut., acid phosphor., acid muriat., amonia pura si acid sulphur. modul astupaciunii cu pluta era foarte gresit din partea reclamantului fiindca substanta care prin contact cu materii organice (pluta) se descompune sau se altereaza trebuie trimise in sticle astupate cu dop de sticla. Pentru aceasta, ar fi fost datoria reclamantului a descrie caracterele fizice ale obiectelor inaintate, precum le-a gasit in momentul confiscarii si a mai observa in lista inaintata langa articolele relative si cauza de confiscare.

Andr. Frank, Ed. Iul. Rifsdorfes"
(Arhivele Nationale Bucuresti, Fond Ministerul de Interne, Serviciul sanitar, Inventar 359, dosar 25/1869, fila 175)

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.