Farmacistul lunii

"Imi plac foarte mult oamenii cu care lucrez si suntem ca o familie."

Numele: Ioana Melania-Stanescu
Functia: farmacist specialist farmacie generala
Varsta: 31 ani
Farmacia: Catena Piata Amzei

De ce ai ales farmacia?
Eu am vrut foarte mult sa studiez genetica. Din pacate, la momentul acela nu exista mai nimic in domeniu. Imi placea foarte mult biologia marina. La Facultatea de Farmacie se dadea examen la genetica. De altfel, mi s-a spus ca studiaza multa genetica acolo, dar am facut doar un semestru. Am suferit enorm, dar m-am indragostit de farmacie pe parcurs.

Care crezi ca este rolul farmacistului azi?
Sa fie aproape de pacient, sa-l consilieze, sa-l ajute, sa-l sfatuiasca sa-si ia corect tratamentul.

S-a schimbat oarecum acest rol, fata de trecut?
Da, cred ca s-a schimbat. E mai interactiv. Inainte, farmacistul statea mai mult in spate, prepara magistrale; acum aproape totul e tipizat, si tu trebuie sa fii mereu in contact cu medicul si cu pacientul, cu noutatile in domeniu si cu pacientul ca lucrurile sa mearga bine pentru pacient.

Tu ce fel de pacienta esti?
Ma mai tratez singura, mai cer si sfaturi. Imi place sa-mi provoc colegele.

Cam cati pacienti aveti pe zi?
Cred ca, in medie, 400 de oameni pe zi.

Ce particularitate are farmacia in care lucrezi?
Eu cred ca echipa o face particulara. Imi plac foarte mult oamenii cu care lucrez si suntem ca o familie. Cred ca profesiona-lismul nostru, placerea cu care iesim in intampinarea pacientilor, dorinta de a-i ajuta fac din noi "Catena, farmacia care te ajuta". Omul simte cand te preocupa cu adevarat problema lui. In echipa sunt doi farmacisti, Monica Andronescu si Daniela Parlatescu, si doi asistenti, Iolanda Nicolae si Ioana Necoara. Am crescut impreuna aici. La inceput, doar eu si Monica aveam experienta, restul veneau de pe bancile scolii si ne-am format impreuna.

Ce parere ai despre colegii farmacisti?
Este foarte bine ca se pregatesc din ce in ce mai multi farmacisti. Ei echilibreaza, aduc un dinamism – sunt mai practici, mai pragmatici. Am vazut ca sunt cautati si au succes in functiile de conducere. Concurenta insa este acerba, ca in toate domeniile, femeile nu prea ii mai lasa…

Cand spui farmacist, te gandesti la strictete, rigurozitate, exactitate. Cum este o farmacista in afara farmaciei?
Imi place mult muntele, citesc destul de mult, merg la teatru, la cinematograf. Cred ca sunt un om normal. Incerc sa nu fiu la fel de riguroasa, ca aici. Incerc, dar se pare ca nu reusesc intotdeauna.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.