Noul medicament impotriva tuberculozei capata un nou statut

Aproape o treime din populatia globului sunt purtatori ai bacteriei care este raspunzatoare de producerea tuberculozei, mycrobacterium tuberculosis. Aproximativ 1,6 milioane de persoane au murit de aceasta afectiune in anul 2005.

Tratamentul actual pus la dispozitia bolnavilor de tuberculoza implica un regim complex care se intinde pe o perioada de sase pana la noua luni. Modalitatea complicata de administrare a tratamentului duce la o respectare indoielnica a acestuia, care creste rezistenta bacteriei.

SQ109, un nou agent antimocrobian dezvoltat in urma unui parteneriat intre Institutul National de Alergie si Boli Infectioase(NIAID) si compania Sequella, a primit de curand statutul de "medicament orfan" din partea FDA(U.S. Food and Drug Administration) si European Medicines Agency for development against drug-susceptible and drug-resistant TB. Aceasta titulatura va duce la o accelerare a procesului de testare a acestui compus.

SQ108 a fost descoperit de cercetatorii NIAID in anul 1999, iar licenta a fost achizitionata de Sequella in luna martie a anului 2006.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.