Tigecycline – nou antibiotic disponibil in spitalele din Canada

Tigecycline, un nou antibiotic cu administrare intravenoasa, ajuta la reducerea gradului de mortalitate si morbiditate, avand un larg spectru de activitate antimicrobiana. Acest compus actioneaza impotriva bacteriilor care au capatat rezistenta la tratamente, printre care Staphylococcus aureus si diversi enterococi, si poate fi achizitionat de catre spitalele canadiene in scopul tratarii complicatiilor intra-abdominale si ale infectiilor de la nivelul pielii atat la suprafata, cat si in straturile profunde.

Studiul provizoriu, realizat de CAN-ICU in septembrie 2006, in Winnipeg, a aratat ca frecventa bacteriilor rezistente la antibiotice a crescut mai mult decat se credea initial.
"Cresterea numarului de agenti patogeni rezistenti la din ce in ce mai multe tipuri de tratament trebuie sa fie printre preocuparile principale din Canada", spune dr. George Zhanel, profesor la departamentul de Microbiologie Medicala din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii din Manitoba si conducatorul investigatiei in studiul CAN-ICU." Tigecycline vine intr-un moment in care este mare nevoie de antibiotice eficiente care sa ne ajute sa luptam impotriva cresterii rezistentei la tratamente a diferitilor agenti patogeni. Acest compus va fi o importanta arma in lupta noastra", a mai adaugat el.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.