8 mai, Ziua Internationala a Talasemiei

Ziua Internationala a Talasemiei a fost sarbatorita pe 8 mai, alaturi de intreaga comunitate a persoanelor cu talasemie majora din lume, sub semnul cresterii receptivitatii la problemele celor afectati si accesului egal la tratament medical de cea mai inalta calitate pentru toti pacientii.

Talasemia majora reprezinta o boala genetica ce se caracterizeaza printr-o blocare totala sau partiala a unuia dintre lanturile de globina si se manifesta printr-o anemie extrem de severa. Pacientii cu talasemie majora au, astfel, si alte afectiuni asociate: boli cardiace, hepatice, diabet zaharat insulino-dependent , osteoporoza, infertilitate. Pentru a elimina aceste depozite, pacientii trebuie sa urmeze un tratament cu medicament special, chelator de fier, care se administreaza zilnic, sub forma unor injectii lente subcutanate.

Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora este o organizatie non-guvernamentala, non profit, cu caracter national, independenta, apolitica, cu beneficiu public si fara scop lucrativ, care are ca principal scop ajutarea bolnavilor cu talasemie majora. Se militeaza activ pentru drepturile fundamentale in ceea ce priveste asistenta medicala, sociala si integrarea lor in societate.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.