Buscopan, impotriva problemelor abdominale

Grupul Boehringer Ingelheim a lansat pe piata din Romania Buscopan, un medicament antispastic, disponibil fara prescriptie medicala.

Un studiu mondial recent arata ca una din patru persoane se plange de disfunctii abdominale ale caror simptome sunt crampele, durerile si disconfortul abdominal. Femeile sunt afectate intr-o proportie mai mare decat barbatii – 31% fata de 22%. Primele simptome apar de obicei intre 27 si 31 de ani. Doua treimi dintre cei chestionati au recunoscut ca simptomele apar brusc, iar peste o treime (34,5%) a spus ca sufera cel putin o criza abdominala majora saptamanal. Suferinta este adesea insotita si de alte simptome digestive, cum ar fi diareea, constipatia, balonarea si flatulenta.

Ingredientul activ din Buscopan, Hyoscine Butylbromide, este un compus cuaternar de amoniu care actioneaza numai asupra tractului intestinal. Cei mai frecventi factori fizici si psihici care pot genera crampele, durerea abdominala si disconfortul abdominal sunt intoleranta la anumite alimente (produse lactate, mancarurile iuti si cele prea grase), stresul, menstruatia.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.