Contraceptivele, tratament eficient

Gedeon Richter avertizeaza femeile asupra uneia dintre cele mai raspandite mituri legate de contraceptia orala, si anume aparitia acneei, seboreei si cresterea pilozitatii datorate administrarii contraceptivelor.

Contraceptivele orale au fost permanent imbunatatite, astfel incat tipul de molecula progestativa a suferit schimbari majore, iar concentratia de estrogen a ajuns sa fie de 3-5 ori mai mica fata de cea folosita in trecut. De exemplu, contraceptivul Desorelle are in compozitie 0,03 mg etinilestradiol pe pilula si ca progestativ desogestrelul, reducand acneea usoara, medie si seboreea.

In ceea ce priveste influenta negativa asupra metabolismului, manifestata de vechile pilule, noile tipuri de contraceptive reduc aproape in totalitate aceste potentiale efecte, cu conditia ca ele sa fie administrate corect.
In ceea ce priveste pilozitatea excesiva, cel mai semnificativ exemplu in care contraceptivele moderne aduc maxime beneficii il reprezinta hirsutismul. Tratamentul hirsutismului depinde atat de severitatea lui, cat si de tulburarile hormonale prezente. Exista tratamente cosmetice si hormonale. Tratamentul cosmetic consta in depilarea periodica cu ceara, crème, precum si depilarea definitiva cu laser. Tratamentul hormonal cu contraceptive orale estroprogesteronice reduce nivelul plasmatic al testosteronului, reducand astfel hirsutismul.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.