EMEA recomanda o noua contraindicatie pentru medicamentul Velcade (bortezomib)

Agentia Europeana a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA) a recomandat ca medicamentul Velcade (bortezomib) sa nu se utilizeze la pacientii cu anumite probleme pulmonare si cardiace severe (boala infiltrativa difuza acuta pulmonara si pericardica).

Velcade este utilizat pentru tratamentul mielomului multiplu progresiv la pacientii care nu au raspuns la cel putin un alt tratament si care au fost deja supusi unui transplant de maduva osoasa sau nu au indicatie de transplant de maduva.
In cadrul activitatii de monitorizare continua a sigurantei medicamentelor, EMEA a reevaluat toate informatiile disponibile referitoare la siguranta in utilizare a medicamentului Velcade. In cursul intalnirii din luna martie 2008, Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Human Medicinal Products = CHMP) din cadrul EMEA a concluzionat ca beneficiile medicamentului Velcade continua sa depaseasca riscurile, cu exceptia cazului pacientilor cu boala infiltrativa difuza acuta pulmonara si pericardica. In acest context, CHMP recomanda contraindicarea utilizarii Velcade la acesti pacienti.

In plus, Comitetul a recomandat intarirea atentionarilor existente referitoare la tulburarile pulmonare, sfatuind medicii ca, inainte de a lua in considerare inceperea tratamentului cu Velcade, sa solicite efectuarea unei radiografii toracice si sa asigure evaluarea de la caz la caz a raportului beneficiu-risc. CHMP a recomandat si includerea in informatiile despre medicament a noilor informatii referitoare la reactiile adverse cardiace si pulmonare observate in perioada de dupa punerea pe piata a medicamentului.
Noua recomandare va fi transmisa Comisiei Europene pentru adoptarea unei decizii.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.