EudraVigilance la Forumul Medicilor de Familie

In cadrul evenimentului "Forumul Medicilor de Familie", desfasurat in Bucuresti in luna februarie, a fost adusa in discutie si problema farmacovigilentei. Astfel, ca o solutie pentru functionarea sistemului de farmacovigilenta, Agentia Nationala a Medicamentului a lansat inca de la sfarsitul anului 2001 EudraVigilance.

EudraVigilance este o baza de date computerizata care contine rapoartele referitoare la reactii adverse ale medicamentelor autorizate in Uniunea Europeana. Rolul ei este sa permita colectarea datelor de siguranta referitoare la medicamente anterior autorizarii de punere pe piata precum si post-autorizare si sa le faca disponibile in scopul evaluarii stiintifice.

Datorita modului in care este "alimentata", gestionata si utilizata, EudraVigilance a devenit mai mult decat o simpla baza de date; este totodata o retea de procesare si un sistem de management al datelor referitoare la reactiile adverse. In plus, ea reprezinta una din componentele de baza ale Strategiei Europene de Management al Riscurilor; acesta este un proiect comun intre EMEA si autoritatile competente nationale din Spatiul Economic European (SEE) de intarire a activitatii de farmacovigilenta.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.